Wat is sous-vide koken met een Air Cooker?
Met een Air Cooker kun je sous-vide koken. Maar wat is dat eigenlijk?
Sous-vide is waarschijnlijk de bereidingsmethoden die de meeste vragen oproept. Dat had ik ook. Sous-vide (soes viede) is een professionele bereidingswijze waarbij eten in een vacuüm gezogen zak of glazen pot wordt bereid in een warmwaterbad op een bepaalde temperatuur.
Deze unieke kookmethode wordt vaak gebruikt voor het bereiden van sappig vlees. Maar je kunt deze techniek ook gebruiken voor het bereiden van vis of groenten. De kooktechniek zorgt voor intense smaken en mals eten.
De Air Cooker vervangt het waterbad en bootst dit effect na met warme stoom in de bereidingsruimte van de Air Cooker. Je hebt wel een vacuüm pot of vacuümzak nodig om eten te bereiden in de sous-vide stand. Het is en blijft een unieke en nauwkeurige kookmethode, dus het vergt wel wat expertise om het maximale uit deze kookstand te halen.
Het wordt niet aangeraden om tijdens sous-vide koken de temperatuur van de Air Cooker lager dan 50 graden Celsius in te stellen, hierdoor kunnen namelijk bacteriën groeien.
Meer weten?
Wil je meer weten over sous-vide koken? Lees meer op Sousvidekenner.nl.